dimarts, 1 de maig del 2012

La fi del seu món, el principi del nostre! (Manifest 2012)


2012. La fi del seu món; el principi del nostre
Pensar en la profecia maia que preveia la destrucció de la civilització humana per a l'any que ens ocupa és pensar tot sovint en grans meteorits, tsunamis, inundacions, plagues colpidores o malalties incurables. És pensar en catàstrofes naturals, allunyades del control humà, com l'extinció dels dinosaures o la reaparició televisiva de Leticia Sabater. És pensar en supersticions absurdes i material interessant per pel·lícules facilones, cuentos xinos i tonteries per espantar els infants.
Però a la CFPS -gent supersticiosa i rareta de mena- ja fa temps que pensem en la catàstrofe maia amb una mica més de respecte. Ha crescut entre nosaltres la llavor d'incertesa apocalíptica que van plantar entre nosaltres els representants de la Sèpia Verda, després de veure com el seu torneig de petanca anual era suspès per voluntat de la Mare Terra. Com no havia de ser certa la profecia si el Torneig DisBustos de Petanca era anul·lat el mateix any que els maies havien previst l'extinció de la raça humana?!
Però el seny s'ha imposat finalment. Al cap i a la fi, hem entès que no serà la casualitat -ni cometes, ni plagues, ni tsunamis, ni Letícia Sabater- qui ens aboqui a la destrucció, sinó l'escòria que ens governa en benefici propi -que ara ja sabem que no és la majoria, són els bancs; no és el Parlament, són els grans empresaris; no és el poder del poble, és Goldman Sachs-. Ens volen portar a la ruïna humana, social i ambiental.
Fa pinta que serem els mateixos éssers humans qui ens autodestruïm incapaços de controlar què produïm, com ho produïm, com ho repartim i en benefici de qui ho fem. Cases buides i gent sense casa; iots de luxe i gent vivint amb zero ingressos al mes; beneficis multimilionaris per a alguns i gent abocada a la misèria. I gana i malalties curables que assassinen a milions i milions i boscos calcinats a dojo. Sembla que sí, que els maies tenien raó.
Però nosaltres -gent també optimista de mena- no volem resignar-nos. Si el 2012 ha de ser la fi del món, creiem que tenim l'oportunitat que sigui la fi del seu món. Cada cop més gent s'adona de l'estafa que representa el capitalisme i actua en conseqüència. Això ens ha d'omplir d'esperances i energies per no caure en el derrotisme. Els col·lectius que formem la CFPS, a més de la feina que fem quotidianament, aportem el nostre granet de sorra construint any rere any aquest espai de crítica lúdica que són les Barraques. Aquesta és la nostra forma d'entendre la Cultura Popular, des del poble, per al poble i crítica amb el seu entorn!

Esperem que la gaudiu tant com nosaltres!
Benvingudes a la fi del seu món. Benvingudes al principi del nostre!
Visca les Barraques!
Amunt la Cultura Popular!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada